Tuininformatie

Een achtertuin is een prachtige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Het is een perfecte locatie om af te koelen, ontspannen na een lange dag en samenzijn met familie en vrienden. Het is uniek om zo dichtbij huis de geur van bloemen op te kunnen snuiven, te luisteren naar de zingende merel hoog in de boom, te genieten van de eerste blaadjes die ontluiken en te kijken naar juweeltjes van vlinders van de ene naar de andere bloem fladderen. De inrichting en de vormgeving van de tuin is heel persoonlijk. Het is net als het interieur een weerspiegeling van de smaak en de voorkeuren van de tuineigenaar. Voor de inrichting, de aankleding, de beplanting en het onderhoud van de tuin vindt u op deze site alle basisinformatie compleet met aanlegtips, de nieuwste vindingen en snufjes om het u makkelijker te maken.

Tuininformatie
Moestuinieren: 5 makkelijke groenten om mee te starten
Moestuinieren: 5 makkelijke groenten om mee te starten Een moestuin is een kleine tuin waarin planten worden gekweekt voor voedsel of andere doeleinden. Met moestuinieren kunt u niet alleen de lekkerst...
Hoe pot ik een boom?
Hoe pot ik een boom? Om er zeker van te zijn dat de boom goed geplant wordt, geven wij deze informatie aan u mee, want een boom planten is meer dan een gat graven en w...
Bekijk onze partners
Uw advertentie hier?
Alle blogcategorieën

Achtertuin aanpassen

Om te beginnen kunt u kiezen voor het ontwerp dat het beste bij jouw wensen en behoeften past. Denk daarbij aan de grootte van uw tuin, het klimaat en de jaargetijden in jouw omgeving. Als u weet wat u wilt bereiken, kunt u een plan maken om jouw achtertuin te veranderen in iets wat u wilt. Kies een kleurschema en gebruik planten, hout of stenen om meer structuur aan te brengen. Ook al is het onmogelijk om alles op één keer af te maken, zorg ervoor dat u stappen neemt om uw tuin te verbeteren.

Vervolgens kunt ubedenken hoe u uw achtertuin wilt inrichten. Denk aan stoelen, tafels en loungemeubels voor meer zitplekken. Voeg ook accessoires toe zoals kussens, bloempotten en hanglampen om het geheel meer karakter te geven. Vergeet niet dat uw tuin een verlengstuk van uw huis is; als je deze ruimte inricht, wil je dat het een sfeer weerspiegelt waar je blij van wordt.