Deze pagina word nader met veel tekst aangevuld (voorjaar 2019) 

Tilia europaea 'Zwarte linde' als leiboom

de Zwarte leilinde

Deze zwarte leilinde' of de Tilia europaea 'zwarte linde' in leivorm of als leiboom  kopen Prijs vanaf € ,=  Bomen online heeft meer leibomen.
Van oudsher was de zwarte leilinde' of de Tilia europaea 'Zwarte linde' in leivorm  “de Leiboom.”   deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …. Bomen online heeft meer leibomen.

Tilia 'Zwarte Linde' (leilinde) is het soort wat u vaak tegen komt als het gaat om de echt oudere leibomen, die we nog terug zien bij de oudere boerderijen, maar de Tilia 'Zwarte Linde' wordt maar beperkt gekweekt vanwege zijn luisgevoeligheid, de boom werd zwart van de luis (waar hij zijn naam aan te danken heeft) en vanwege de brede groeiwijze als boomvorm is 'Zwarte Linde' slechts geschikt voor parken en brede lanen, wat hem een ideale leiboom maakte in de voorgaande eeuwen.

 

Voor en nadelen

De Tilia 'Zwarte Linde' kan op alle grondsoorten, verdraagt verharding (zwaar verkeer) en niet windgevoelig. Maar is heel erg gevoelig voor luis. ook hier geld U moet u zelf afvragen of zoiets in u tuin moet willen hebben.


De kleur van het blad van de zwarte leilinde' of de Tilia europaea 'Zwarte linde' in leivorm of als leiboom  in het voorjaar deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …. Bomen online heeft meer leibomen.
De kleur van het blad in de zomer van de zwarte leilinde' of de Tilia europaea 'Zwarte linde' in leivorm of als leiboom  deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …. Bomen online heeft meer leibomen.
De stam van de zwarte leilinde' of de Tilia europaea 'Zwarte linde' in leivorm of als leiboom  deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …. Bomen online heeft meer leibomen
De stam van de zwarte leilinde' of de Tilia europaea 'Zwarte linde' in leivorm of als leiboom