Deze pagina word nader met veel tekst aangevuld (voorjaar 2019) 

Tilia tomentosa 'Brabant' als leiboom

de Leizilverlinde

de zilverbladige leilinde

Deze Leizilverlinde, zilverbladige leilinde of Tilia tomentosa 'Brabant' in leivorm / leiboom kopen Prijs vanaf € ,=  Bomen online heeft meer leibomen
Bladkleur in de zomer van de Leizilverlinde, zilverbladige leilinde of Tilia tomentosa 'Brabant' in leivorm / leiboom deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …. Bomen online heeft meer leibomen.

Tilia tomentosa of ook wel de zilverlinde genoemd waarbij het Tilia tomentosa 'Brabant' de meest bekende Lei-ziverlinde is, de boom bezit mooi groen grijs blad. Wat In de herfst kleurt naar lichtgeel en wat lang aan de boom blijft hangen het soort (subfamilie tomentosa) is vrijwel ongevoelig voor luis.

 

Voor en nadelen

Tilia tomentosa of ook wel de zilverlinde genoemd kan op alle grondsoorten, verdraagt verharding (zwaar verkeer) en is niet windgevoelig, kan zelfs redelijk goed tegen zeewind. Echt een aanrader, jammer dat deze boom minder aangeboden wordt als leiboom, dit komt mede omdat de kroon opbouw van deze zilverbladige leilinde niet echt geschikt is om er een leiboom van te maken, hij heeft te weinig takken om mee te leiden. Van de 100 bomen zijn er maar enkele geschikt voor een leiboom, wat de prijs (vraag en aanbod nooit te goede komt). U bent sowieso verplicht om al een wat dikkere maat leiboom aan te schaffen de jongere bomen hebben nog geen of niet voldoende zijtakken (zij armen).


De bloemen en vruchten van de Leizilverlinde, zilverbladige leilinde of Tilia tomentosa 'Brabant' in leivorm / leiboom deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …. Bomen online heeft meer leibomen.
De onderzijde van het blad van de Leizilverlinde, zilverbladige leilinde of Tilia tomentosa 'Brabant' in leivorm / leiboom is grijs. Deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …. Bomen online heeft meer leibomen