Huiswerk - vragenlijst t.b.v

gratis Bomen- beplantingsplan.

Bent u verplicht om alles in te vullen wat hier gevraagd of vermeld word om in aanmerking te komen voor een gratis beplantingsplan, het antwoord is; Nee, en misschien is er voor u ook een hoop niet van toepassing. Maar…. hoe meer u aanlevert, hoe meer u profiteert van “het gratis,” want er wordt in eerste instantie max. 20 a 25 minuten tijd besteed aan het kennismakingsschets, wat erg weinig tijd lijkt, maar in de praktijk zult u versteld staan van het behaalde resultaat. Daarom geven wij u eerst een aantal aandachtspunten mee en er zijn een aantal dingen die u wel verplicht moet opgeven.

Ook willen wij opmerken; Wij stellen voor een kennismakingsschets een aantal hele persoonlijke vragen, als u daar geen antwoord op wilt geven begrijpen wij dat volkomen.

 

Heeft u geen zin om onderstaande informatie in te vullen, of vind u het te ingewikkeld worden, een bezoek ter plaatsen is mogelijk, overigens dit is niet geheel kosteloos.!  -- € 35,= (75km) -- € 45,= (100km) -- € 55,= (125km) plus min 1 uur tarief.

Bij mobiel gebruik  kunt onderstaande tekstvakken heen en weer schuiven.

Plattegrond.
Belangrijk is dat we een goede plattegrond van uw tuin krijgen, bij voorkeur digitaal aangeleverd, (wat ons weer tijd scheelt, tijd die anders van de vernoemde 20 min afgaat) dit mag op schaal (1:50 of 1:100) of een plattegrond met juiste afmetingen (niet op schaal)
 -- Maakt u een plattegrond met afmetingen, hoeft dat niet per se op de cm-er exact, maar wel op de 5 a 10 cm en uiteraard hoe nauwkeuriger hoe beter de kwaliteit wordt van het gratis ontwerp.
 
-- Als u aangeeft waar de ramen, deuren en zit gedeeltes zijn in de woning, kunnen wij ook de zichtlijnen bepalen vanuit de woning richting tuin.
 
-- Belangrijk voor ons is om te weten waar er eventueel vaste elementen zijn in uw tuin. Denk hierbij aan een schuur, tuinhuisje, onderkomens voor dieren, speeltoestellen, vijvers, een composthoop, beelden en ornamenten, pergola's, kassen, hagen (afscheidingen) etc. etc.
 
 
-- De plattegrond dient van een noordpijl te zijn voorzien, een pijl die het noorden aangeeft, zodat wij de zon- en schaduwplekken kunnen bepalen.
 
-- Mocht het gaan om een tuin bij een nieuw te bouwen woning heeft u vaak alle informatie, vaak via de aannemer al digitaal in bezit. (Of u kan het alsnog opvragen).
 
De aanwezige hoogte verschillen.
Iets wat onderschat wordt door klanten, bij het aanleveren van informatie is; Het doorgeven van de eventuele hoogteverschillen die er zijn, ook al lijkt uw tuin voor het oog vlak, er is altijd één laagste punt waar het water naar toe gaat, ook staat uw woning vaak hoger dan het maaiveld van de aansluitende weg, (bij een achtertuin is dat vaak een aansluitend pad) deze hoogteverschillen mag u schatten. Bij een tuin bij een nieuw te bouwen woning (waar nog geen weg aanwezig is) kan u dit niveauverschil vaak even navragen bij de aannemer.
 Onder aan deze pagina kan u de vragenlijst t.b.v. een gratis tuinontwerp / beplantingsplan downloaden.

Aanwezige bomen en struiken. (mits van toepassing)

Als er bomen en struiken in uw tuin staan, die u graag wilt behouden, moet u dit aangeven op de gevraagde plattegrond. Wat wij daarover willen weten is:
-- Wat voor een soort of soorten het zijn, mocht u dit niet weten, kan u foto’s aanleveren, graag een aantal foto’s per boom of per struik en bij voorkeur van verschillende afstanden, wij herkennen ook niet elke boom of struik aan de hand van één foto.
 
-- Ook willen wij graag weten wat de stamomtrek van de boom(en) is, gemeten 100 cm boven het maaiveld. Naast de stamomtrek is een doorsnede van de groenmassa erg van belang, dit geldt zeker voor de struikvormen omdat deze vormen vaak geen stamomtrek hebben.
 
--

Als u een grove leeftijd in kan schatten zou dat erg handig zijn.

 Onder aan deze pagina kan u de vragenlijst t.b.v. een gratis tuinontwerp / beplantingsplan downloaden.

Overzichtsfoto's.

Uiteraard zijn overzichtsfoto’s van het geheel erg handig om een goed beeld van de situatie te krijgen, het komt de kwaliteit van een gratis tuinontwerp ten goede.

Let op; Geef uw foto's een nummer, mochten wij u terug bellen met vragen tav een foto werkt dat erg makkelijk.

 Uw adres.

Een geldig adres, zodat we de situatie via de satelliet kunnen bekijken levert veel meer informatie dan klanten vermoeden, bijvoorbeeld.
 -- Om na te gaan wat voor een soort bomen en struiken er nu wel of niet goed groeien bij u in de buurt.
 -- We kunnen dan de hoeveelheid wind bepalen die aanwezig is of kan zijn.
 -- We krijgen een goed beeld van de omgeving

 

Bij een geldig adres weten we ook hoeveel neerslag er valt, want dit is heel wisselend in Nederland. Ook weten we dan welke grondsoort er aanwezig is (via digitale grondkaarten), wat wij niet kunnen weten is:

 -- Wat de gesteldheid van de grond is. Van belang is dat u aangeeft of er wel of geen natte plekken zijn op het perceel, als u de vermoedelijke reden weet "waarom het daar nat is"  horen wij die reden graag.
 
 -- TIP. Bij een tuin bij een nieuw te bouwen woning, is het heel zinvol om aan de aannemer te vragen of hij de tuin goed diep door wil spitten, zodat er geen harde lagen blijven in uw tuin (deze ontstaan eigenlijk altijd bij de bouw van het huis)
 
 -- Wat wij ook niet kunnen weten is, dat veel tuinen op bijvoorbeeld de kleigronden zijn aangevuld met zwarte grond, mocht dit het geval zijn laat het ons weten.
 

← Bij mobiel gebruik  kunt de tekstvakken heen en weer schuiven. →

 

De praktische invulling.

  
Uw wensenlijst. ECHT heel belangrijks is; Leg uw wensenlijst naast het kostenoverzicht, een overzicht die u stapsgewijs kan door lopen waarbij u zelf een redelijk eerlijk beeld krijgt van wat een aangelegde tuin kost (door een hoveniersbedrijf) of wat een tuin kost als u deze zelf gaat aanleggen.  Wij willen voorkomen dat er dingen op papier gaan komen, waarvan achteraf blijk dat het een kansloos voorstel was, omdat het budget niet toereikend is.
-- Hoeveel uur per week wilt u besteden aan het onderhoud in uw tuin, we merken nog wel eens dat mensen veel wensen hebben, die soms onderhoudsintensief zijn, maar waarbij achteraf blijkt dat men daar helemaal geen tijd voor heeft of geen tijd voor wil vrijmaken.
 
 
-- Zijn er elementen die u uit het zicht wilt nemen, zoals muren , gebouwen etc. etc. etc.
-- Zijn er personen met beperkingen die van belang zijn t.a.v. de tuin (zoals bijvoorbeeld hooikoorts).
-- Beschrijf eventueel uw gezinssituatie, het aantal, de leeftijden, de evt. hobby’s of het soort werk wat een bepaald persoon doet.
 

 Onder aan deze pagina kan u de vragenlijst t.b.v. een gratis tuinontwerp / beplantingsplan downloaden.

 Uw visuele wensen.

-- Als u op voorhand bepaalden ideeën heeft t.a.v. het soort, beplanting of iets dergelijks geeft u dit dan aan.
-- Welke stijl zou u de tuin willen geven? Dit kan u eventueel aangeven met wat foto die te vinden in verschillende tijdschriften of op internet.
 
-- Net als kleding zegt het interieur van een woning altijd erg veel over de mensen die er wonen, hun smaak en voorkeuren (afgaan op kleding heeft als nadeel, dat het een moment opname is), foto’s van uw interieur verzenden mag, vind u dat te persoonlijk, voeg eventueel foto’s toe uit tijdschriften die u aanspreken.
 
-- Wilt u bepaalde kleuren uitsluiten in het tuinplan of beplantingsplan.?
-- Graag zien we 5 soorten planten die u erg mooi vind (meer dan 5 is ook goed)
-- Geeft u aan wat u echt niet mooi vind of wat u geen mooie beplanting vindt.
← Bij mobiel gebruik  kunt de tekstvakken heen en weer schuiven. →

Uw budget.

Voor een gratis beplantingsplan is wel verplicht.

Verplicht klink dwingend, en kan negatief over  komen, maar het is wel noodzakelijk voor een gratis beplantingsplan dat u ons een handvat geeft, wij willen voor komen dan we beplanting gaan plannen waarvan achteraf blijk dat het budgettechnisch helemaal niet realistisch was. Hieronder wordt een richtlijn gegeven waar u aan moet denken.

 

Verplicht is.

Mits van toepassing.

 -- Uw budget aan per boom  -- Uw budget per sterkende meter haagplanten.
 -- Uw budget aan voor een m2, beplanting  -- Wilt u met wat kleinere of grotere klimplanten beginnen.

De beplanting is qua kosten op te delen in div. categorieën.

Bomen -- Deze zijn ook weer te vedelen in een aantal categorieën qua budget.
 -- Overplantte bomen. Deze bomen kun je de eerste 2 a 4 jaar ook geen echte boom noemen. Kosten tussen de € 20.00 en € 45.00. Het gaat hier om een klein assortiment.
 
 -- 3x keer Verplanten bomen met een stamomtrek van 10-16 cm, dit zijn de bomen die veel door hoveniers gebruikt worden., dit zijn doorgaans ook bomen die je niet meer op een gem. tuincentrum ziet staan. Kosten € 75.00 t/m € 150.00
 
 -- Dat is er nog een stap hoger bomen met een stamomtrek 16- 25 cm kosten. € 150.00 t/m € 350.00
 -- Bomen boven de 25 cm. Dit zijn dure bomen. Bomen zijn altijd een beperkt onderdeel van de tuin. En zorgen ervoor of een pas aangelegde tuin al een beetje toon ja of de nee.

Onder aan deze pagina kan u de vragenlijst t.b.v. een gratis beplantingsplan of bomenplan downloaden.

Een m2-er beplanting.
 -- Wat voor bomen geld is ook van toepassing voor heesters, vaak is elke heester te krijgen in meerdere maten. Een voorbeeld; Een sering is leverbaar vanaf € 7.50 die moet dan nog zeker 3-5 jaar groeien voordat het een beetje een struik is, dezelfde sering is ook verkrijgbaar voor rond de. € 30.00 (150 cm hoog). Maar er is ook een maat leverbaar van € 90.00
 
 
 -- Vaste planten, siergrassen, kruiden en varens kosten vanaf  € 1.00 t/m € 6.00 (uitzonderingen daar gelaten,) waarbij er soms soorten zijn waarvan je er 8 a 10 stuks van nodig hebt (per m2)
 
 -- Voor intensieve tuinen bent u € 40.00 t/m € 80.00 per m2 kwijt. Buiten de bomen, hagen en klimplanten Hoe meer m2 hoe voordeliger het wordt.  Met intensief word dus vaak bedoeld als er relatief veel smalle borders aanwezigf zijn. 
 
 -- Bij parkachtige tuinen kan u voor € 5.00 t/m €15.00 klaar zijn.

Bij mobiel gebruik  kunt onderstaande tekstvakken heen en weer schuiven.

Een haag als erfafscheiding / Klimplanten.
Heeft u de voorkeur om een haag als erfafscheiding te plannen, willen wij graag uw budget per sterkende meter weten.
 -- Dit kan u net zo mooi en duur maken als u zelf zou willen, alles is dan afhankelijk van soort en aanplanthoogte.
 -- Mits van toepassing, maar een post die nog weleens over het hoofd word gezien bij een begroting zijn de klimplanten die nodig zijn, bijvoorbeeld lang een muur, schutting of pergola.
 
Download
Huiswerk / Vragenlijst t.b.v. een gratis Bomen of beplantingsplan.
Huiswerk / Vragenlijst t.b.v. een gratis Bomen of beplantingsplan.
Vragenlijst Bomen beplantingsplan..pdf
Adobe Acrobat document 556.1 KB