Carpinus betulus 'Selectie' in leivorm
Bladhoudende leibeuk Leihaagbeuk

Specificatie        Prijs per € 185,= per stuk

 

Stamomtrekt     Circa 25 cm
Stamhoogte       Keuze van 180-220 zolang de voorraad sterkt
Rekafmeting      Circa 210 x210 zie foto
Prijs is incl. kluit groeikluit of pot container

Rekafmeting van de bladhoudende Leibeuk of de Carpinus betulus selectie Luca als leiboom, deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …70,= Bomen online heeft meer soorten bladhoudende leibomen.

 

Deze Grote bladhoudende leibeuk kopen Prijs vanaf € 70,= Carpinus betulus selectie Lucas Bomen online bladhoudende leibomen.

Bomen-online levert veel soorten leibomen, ook in een redelijk assortiment bladhoudende en groenblijvende leibomen die zowel in grote als kleine maten te koop zijn. Bij het doorlezen van deze hoofdstukken, zie ook andere populaire bomengroepen (onder aan deze pagina), u zult er versteld van staan wat er allemaal te koop is, een boom koopt u toch voor een flink aantal jaren, een juiste keuze is dan erg belangrijk. Deze Bladhoudende beuk als leiboom of leivorm wel of niet op stam is vaak verkrijgbaar in verschillende stamhoogtes. De prijzen gelden zolang de voorraad strekt en even bellen of reserveren via onze site is raadzaam. Voor advies kunt u altijd bellen. Verstandig is om de Bladhoudende Lei-beuk. aan te kopen in pot (container) of met groeikluit (wat vergelijkbaar is met in pot) In groeikluit aanplanten is een hele goede keuze dit geld zeker voor een Lei-beuk die toch al problemen heeft met starten bij het aanplanten. De prijs van de Bladhoudende Lei-beuk is met een ingebonden leirek zoals op foto.

 

 

Bladhoudende Lei-beuk. ‘Selectie’

Deze leiboom is bladhoudend, niet te verwarren met de fagus sylvatica in leivorm die erg populair is c.q. was. De Bladhoudende Lei-beuk is een goed alternatief voor die lei-fagus. (zie ook voordelen). Ook mag u deze Lei-beuk omdat hij bladhoudend is niet verwarren met een groenblijvende of wintergroene leiboom, bladhoudend is iets anders dan wintergroen.


Meer informatie hier over kunt u vinden bij Groenblijvende wintergroene lei-bomen onderaan deze pagina want er zijn verschillende soorten lei-beuken zowel in het soort lei-carpinus als lei-fagus. Raadzaam is om nog even na te gaan welke soorten er zijn en wat het beste bij u zou passen.

Deze Bladhoudende Lei-beuk. ‘Selectie’ wordt vermeerderd door stek. Alles wat je vermeerderd door stek is vergelijkbaar met het klonen. Je krijgt dus 100% dezelfde genen door stekken. Iets wat met zaailingen niet aan de orde is, daar treden kleine verschillen op. wat door zaad vermeerderd word is dus niet altijd identiek. Bij de gewone carpinus worden wel zaailingen gebruikt en daar kan dus nooit de bladhoudendheid gegarandeerd worden Wat overigens ook zo is bij het soort fagus sylvatica. Bij Lei-beuk. ‘Selectie’ kan die bladhoudendheid wel gegarandeerd worden. Deze boom leent zich prima als leivorm. Bomen die slecht groeien verliezen wel hun bladeren. We kunnen beter zeggen dan stoot de boom zijn blad af, wat ook vaak aan de orde is bij het eerste jaar na aanplant. Verstandig is dus om de Bladhoudende Lei-beuk in pot (container) of met groeikluit (vergelijkbaar met pot) te kopen.

 

Het winter en zomerbeeld van de bladhoudende Leibeuk of de Carpinus betulus selectie Luca als leiboom, deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …70,= Bomen online heeft meer soorten bladhoudende leibomen.
De dichtheid van de bladhoudende Leibeuk of de Carpinus betulus selectie Luca als leiboom, deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …70,= Bomen online heeft meer soorten bladhoudende leibomen.

Voordelen

De Boom kan bijna op alle grondsoorten. Ook verdraagt de Bladhoudende Lei-beuk natte als droge grond en is goed windbestendig. Deze Lei-beuk. ‘Selectie’ is dus zeer weinig eisend en voor als nog zijn er de laatste 30 jaar geen ziektes opgetreden bij deze boom wat overigens voor alle carpinus soorten geld. Dat is voor u een reden om deze boom te kopen. Fagus sylvatica leivorm, was eigenlijk voor 5-7 jaar terug de enige bladhoudende leiboom. Nu zijn er 2 goede alternatieve. Nadelen van de ooit zo populaire Lei-fagus zijn. Groeit erg langzaam, kan lang niet op elke grond, heeft eigenlijk altijd last van luis en is in verhouding duurder in prijs.

 

Nadelen

De Bladhoudende Lei-beuk heeft geen echt sierwaarden. Bomen die net verplant zijn of slecht groeien hebben moeite met hun blad vast te houden in de winter. Meer prijzen, hoogtes en stamdiktes vind u bij het hoofdstuk Bladhoudende Leibomen over het soort ‘Selectie’ in boomvorm is nog meer te lezen. Zie meer informatie u vind daar ook nog meer over snoeien onderhoud , bemesting en ziektes.


De bloemen van de bladhoudende Leibeuk of de Carpinus betulus selectie Luca als leiboom, deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …70,= Bomen online heeft meer soorten bladhoudende leibomen.
De kleur van het blad in het voorjaar van de bladhoudende Leibeuk of de Carpinus betulus selectie Luca als leiboom, deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …70,= Bomen online heeft meer soorten bladhoudende leibomen.
De kleur van het blad in de zomer van de bladhoudende Leibeuk of de Carpinus betulus selectie Luca als leiboom, deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …70,= Bomen online heeft meer soorten bladhoudende leibomen.
De herfstkleur van de bladhoudende Leibeuk of de Carpinus betulus selectie Luca als leiboom, deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …70,= Bomen online heeft meer soorten bladhoudende leibomen.
Het winterbeeld van de bladhoudende Leibeuk of de Carpinus betulus selectie Luca als leiboom, deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …70,= Bomen online heeft meer soorten bladhoudende leibomen.