Platanus hispanica acerifolia in Dakvorm
De gewone Dakplataan

Specificatie        Prijs per € 195,= per stuk

 

Stamomtrekt     Circa 20 cm
Stamhoogte       Keuze van 220 t/m 270 zolang de voorraad strekt
Rekafmeting      Circa 210 x210 zie foto
In de zomer komt er een meerprijs voor een groeikluit of pot container bij

Rekafmeting van de dakplataan of de Platanus hispanica acerifolia in Dakvorm Deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …. Bomen online heeft meer soorten dakbomen

Deze dakplataan kopen Prijs vanaf € ,=  De Latijns is Platanus hispanica acerifolia  in Dakvorm. Bomen online heeft meer soorten dakbomen.
De kleur van het mooie sierlijke grote blad in de zomer van de dakplataan of de Platanus hispanica acerifolia in Dakvorm Deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …. Bomen online heeft meer soorten dakbomen.

Bomen online heeft diverse soorten dakplatanen leverbaar, ook zijn er diverse andere soorten dakbomen deze hoofdstukken kunt u terug lezen bij de populaire bomengroepen onder aan deze pagina, het is nooit verkeerd om na te gaan welke soorten er nog meer zijn, want u maakt een keuze voor de langere termijn. Bovengenoemde aanbieding  van de dakplataan  is de prijs  inclusief groeikluit of container (wat vergelijkbaar is met pot) dit soort grotere maten dakbomen moet u altijd aan planten / poten met groeikluit of container en in de winter kan het ook heel goed met kluit.


Dak-Platanus hispanica  acerifolia of Dakplataan

Het soort Platanus acerifolia als dakvorm staat bekend vanwege zijn grote bladeren en afschilferende bast. De bladeren kunnen tot 25 cm groot worden. De takken van de Platanus acerifolia zijn grijs en geelgroen van kleur. De Dakplatanus prefereert een warme staanplaats, kan goed tegen droogte, maar heeft het liefst veel water. Kan op alle grondsoorten, en groeit minder hard op een te kalkrijke grond. Aanplanten / poten van deze boom kan het  hele jaar  in pot (container) of met groeikluit (wat vergelijkbaar is met pot).

 

Voordelen: 

Omdat het soort Platanus hispanica als gewone boom een behoorlijke hoogte kan krijgen en daarom ook een harde groeier is kan de dakplataan in korte tijd zeer lange twijgen geven op de zijarmen. Door die harde groei heeft u zomers ook snel schaduw. Dit is echt een goede reden om deze boom te kopen. Sommige mensen zeggen weleens dat een dakplataan hoger wordt dat andere dakbomen, maar dit is compleet onzin omdat elke dakboom dus ook de Dakplataan niet groter wordt dan bij aanschaf was en u de boom elk jaar zelf kan leiden en vormen d.m.v.  snoeien / knippen. Door zijn grote bladeren is de boom mooi te combineren met andere bomen en grote struiken. De dakplataan heeft weinig of geen ziektes.

De kleur van het blad in het voorjaar van de dakplataan of de Platanus hispanica acerifolia in Dakvorm Deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …. Bomen online heeft meer soorten dakbomen.
De mooie afschilferende bast of schors  van de dakplataan of de Platanus hispanica acerifolia in Dakvorm Deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …. Bomen online heeft meer soorten dakbomen.

Nadelen

De Bladhoudende Lei-beuk heeft geen echt sierwaarden. Bomen die net verplant zijn of slecht groeien hebben moeite met hun blad vast houden in de winter. Meer prijzen, hoogtes en stamdiktes vind u bij het hoofdstuk Bladhoudende Leibomen over het soort ‘Selectie’ in boomvorm is nog meer te lezen. Zie meer informatie u vind daar ook nog meer over snoeien onderhoud , bemesting en ziektes.

De bloemen van de dakplataan of de Platanus hispanica acerifolia in Dakvorm Deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …. Bomen online heeft meer soorten dakbomen
De vruchten van de dakplataan of de Platanus hispanica acerifolia in Dakvorm Deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …. Bomen online heeft meer soorten dakbomen