Tilia x europae 'Euchlora' in leivorm
Meerjarige Grote Luisvrije Leilinde of Lei- Krimlinde

Specificatie       Prijs per € 175,= of € 200,= per stuk

Stamomtrek      Circa 20-25 cm of 30-35 cm

Stamhoogte      Keuze van 180-220 zolang de voorraad strekt
Rekafmeting     Circa 210 x 180 zie foto

Echt plaatjes van bomen.
Evt. meerprijs kluit € 25.=

Rekafmeting van de luisvrije leilinde of de Tilia europaea 'Euchlora' als leiboom, deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …. Bomen online heeft meer soorten leilindes

Deze grote luisvrije leilinde kopen prijs vanaf  € 65,= De Latijns is Tilia europaea 'Euchlora'  Bomen online heeft meer soorten leilindes.

Tilia Euchlora of luisvrije Leilinde

Deze Tilia Euchlora of luisvrije Leilinde is een leilinde die niet gevoelig is voor luis, eigenlijk de enige Leilinde soort die echt aan te bevelen is aan mensen, de meeste overige soorten leilindes hebben meer nadelen ten opzichte van deze Tilia Euchlora of luisvrije Leilinde, dit kunt u terug lezen bij populaire bomengroepen onder het hoofdstuk diverse soorten leilinde (onder aan deze pagina), Raadzaam is om nog even na te gaan welke soorten er nog meer zijn, een veel gemaakte fout van mensen is dat men na een aantal jaar er achter komt dat de plant of boom toch eigenschappen had die men niet wist bij aan koop, laat u daarom goed informeren. In de zomer is deze Tilia × europaea 'Euchlora' in pot (container) of met groeikluit (vergelijkbaar met pot) te koop.   

De kleur van het blad in het voorjaar van de luisvrije leilinde of de Tilia europaea 'Euchlora' als leiboom, deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …. Bomen online heeft meer soorten leilindes.

De bloemen zijn licht geel en vormen zich in de zomer. Let op: Bij de leivorm van het soort Tilia × europaea 'Euchlora' geld, u profiteert niet of weinig van de aangegeven bloemen en vruchten. Omdat deze leilinde vaak in het voorjaar gesnoeid word (afhangend van de snoeimethode die u toepast).

De kleur van het blad in de zomer van de luisvrije leilinde of de Tilia europaea 'Euchlora' als leiboom, deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …. Bomen online heeft meer soorten leilindes.

Verdraagt zowel een droge als een natte grond. De kleur van de bast is grijs  en licht gegroefd, De twijgen van de Tilia euchlora zijn geel groen, het blad van de Tilia × europaea 'Euchlora' is circa 4 - 10 cm groot in groentinten (volgens kleurenschema) die van licht naar donker kleuren. Deze  Krimlinde heeft geen bijzondere herfstkleur en deze luisvrije Leilinde is niet giftig.

Voor advies kunt u altijd bellen. Verstandig is om de luisvrije Leilinde aan te kopen in pot (container) of met groeikluit (wat vergelijkbaar is met in pot) In groeikluit aanplanten is een hele goede keuze. De prijs van de luisvrije Leilinde is met een ingebonden leirek zoals op foto.

De rood uitlopende bloemknoppen van de luisvrije leilinde of de Tilia europaea 'Euchlora' als leiboom, deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …. Bomen online heeft meer soorten leilindes.
De bloemen van de luisvrije leilinde of de Tilia europaea 'Euchlora' als leiboom, deze tegen een betaalbare kopen prijs vanaf € …. Bomen online heeft meer soorten leilindes.

De vernoemde prijs is van wortelgoed. Zolang het weer het toelaat (t/m maart /april). Daarna worden de bomen de hele zomer doorgeleverd met groeikluit hier zit een meer prijs aan van. € 10.= t/m € 17.50 Wat zich terug verdient in kwaliteit en het juiste moment van aanplanten. Vanaf week 44 zijn deze bomen leverbaar als wortelgoed t/m eind maart half april (erg afhankelijk hoe vroeg en warm het is in het voorjaar)

 

Voor en nadelen

De Tilia euchlora (leilinde) kan op alle grondsoorten, verdraagt een droge en natte grond. verdraagt verharding (zwaar verkeer) en is redelijk windbestendig. Heel veel nadelen zijn er niet te noemen.