Wie wij zijn en hoe simpel wij werken.

Wie wij zijn en hoe (bewust) simpel wij werken. Uitgelegd in 4 stappen.

Van origine zijn wij een handelskwekerij, bedoeld voor de zakelijke markt, maar ook bij deze nieuwe site, speciaal bedoeld voor de particulier is onze werkwijze niet heel veel anders. In tegenstelling tot andere bomen en planten site bieden wij een hele hoop meer, maar...... wij doen ook bewust een hele hoop niet, ook in tegen stelling tot andere bedrijven, met als belangrijkste redenen, hou het simpel, kort, eerlijk en ga het niet onnodig duur maken. De opsomming onder het kopje " wat doen wij bewust niet, " zijn allemaal dingen die veel geld kosten en wat geen meerwaarden geeft aan uw product.

 

Ook is onze denkwijze (en ervaring); 80 a 90% van het huidige planten- en bomen aanbod is helemaal of maar beperkt toepasbaar in een gemiddelde tuin. Sterker nog...! Vele bomen- en plantensoorten  moet u niet eens in uw tuin willen hebben. Wilt u als particulier ook uw tuin naar een hoger niveau brengen dan bent u aan het juiste adres.

-1-- Wat doen wij bewust niet.

Een zin die negatief klinkt, maar wat u juist als voordeel moet zien.

 • Wij hebben geen uitgebreide webshop, waar u direct via internet kan kopen, omdat de hoeveelheid producten die wij aanbieden, vaak het tien of twintig-voudig is van een gemiddelde andere bomen en planten site.
 • Wij werken met uitgebreide prijslijsten, die een paar keer per jaar geüpdatet word.
 • Ook wij hebben leuke aanbiedingen, vaak wel van producten die een maatje meer hebben, bedoeld voor de wat betere hovenier.
 • Wij hebben geen één officieel bezoekadres, waar u zo even naar toe kan rijden. .
 • Wij bezitten dus ook geen winkel met vaste openingstijden waar u rond kan lopen en dingen kan bekijken, er zijn wel bijna 35 percelen die u op afspraak kan bezoeken.
 • Als u mailt ontvangt u van ons vrij snel een offerte.
 • Bij elke offerte zijn recente foto toegevoegd van de belangrijkste producten, wat u een veel beter inzicht geeft van wat u werkelijk krijgt.
 • Wij passeren niet bewust uw eigen hovenier, zoals u kan lezen werken wij liever samen. Als de hovenier wel gepasseerd wordt is dat de keuze van u zelf.

De conclusie; Bovenstaande punten hebben ons inziens meer voordelen dan nadelen, het is onze werkwijze zoals we onze zakelijke klanten bedienen, een werkwijze waar een particulier ook steeds meer behoefte aan heeft.

-2-- Wat bieden wij dan meer.

Wat bieden wij meer...? Vooral kennis. Wij adviseren meer dan 100 groenbedrijven (van eenmanszaken, tuin en landschaparchitecten tot (semi)overheid), niet alleen met planadviezen maar verzorgen ook voor vele, de beplantingsplannen, bomenplannen, tuinontwerpen (het definitief uitwerken er van) en de 3D tekeningen. De belangrijkste reden dat men dit uitbesteed is vaak: Tijdgebrek en een meerwaarde die men zelf niet kan bieden.

 • De meeste kleine en middelgrote hoveniersbedrijven bezitten niet de juiste software.
 • Daarbij mochten ze de software wel bezitten moet je er ook mee kunnen werken, wat zeker geld voor de 3D tekeningen (zeker in de juiste snelheid).
 • Wij maken, en zijn daar redelijk uniek in, visuele beplantingsplannen, en hebben daarvoor een unieke verzameling aan visuele foto's die ook hele grote bedrijven niet bezitten.
 • En... inderdaad onze assortiment en kwekers kennis is nu eenmaal veel groter dan de gemiddelde hovenier, wat nu eenmaal een meerwaarde is.

De conclusie van menig hoveniersbedrijf is; bij het maken van een beplantingsplan; Ook al zou ik de helft van mijn uurtarief tellen ben ik nog steeds duurder uit dan wanneer ik dit aan bomen-online uit besteed, buiten het feit om dat ik niet beschik over hun fotocollectie. Ook wil ik wel eens een 3-D impressie hebben voor mijn klanten, wat hun in een handomdraai maken met mijn eigen logo en huisstijl, iets waar ik zelf veel te lang mee bezig ben.


-3-- Waarom u bij ons aan het juiste adres bent.

 • Wij maken hele duidelijke offertes incl fotomateriaal.
 • Wij bieden echt een heel ruim assortiment.
 • Assortiment- en kwekerskennis in combinatie met maar liefst 25 jaar ervaring met tuin- en landschaps-architectuur.
 • Bezorgen het op de gewenste plaats.

-4 -- Waarom wij eerlijke prijzen hebben.?

 • Onze simpele werkwijze
 • Wij kweken zelf 4 ha bomen en struiken speciaal bedoeld voor de hovenier
 • Wij zijn gevestigd in Opheusden, wat veel voordelen bied (zie uitleg)

Waarom Opheusden het laanbomencentrum is van Europa; Er zijn binnen een straal van een aantal kilometers alle soorten gronden aanwezig, Wat gewoon uniek is. (daarom is ook onze wereldwijde bekende land- bouwuniversiteit in Wageningen gestationeerd) Waardoor er maar liefst 200 zelfstandige (laan)boomkwekers gevestigd zijn in en rond Opheusden. waardoor het met stip op nummer 1 staat. heeft de ene kweker een bepaalde boom niet dan heeft wellicht een collega kweker die boom wel, alle binnen handbereik.

 

Omdat "het gebeurd in Opheusden " is er ook elke dag transport met andere kwekersgebieden, waardoor we praktisch alles en redelijk snel kunnen leveren.