Een onderhoudsvrije voortuin

De voortuin onderhouden hangt heel erg af van de inrichting. Er zijn namelijk verschillende soorten voortuinen. De een helemaal van steen en de ander vol met groen. We geven een aantal tips waarbij u de voortuin aan kan leggen, zonder dat u teveel onderhoud hoeft te doen. 

Een onderhoudsvrije voortuin

Stenen

De tuin volledig bestraten ziet u doorgaans bij huizen in woonwijken. Mocht u hiervoor kiezen, raden we u aan om grote tegels te pakken. Hierdoor minimaliseert u de voegen en het onderhouden van onkruid wordt hiermee beperkt. Door te bestraten kunt ude voortuin gebruiken voor andere aspecten als het plaatsen van fietsen, een bank of desnoods een auto. 

Kiezels

Een modernere manier van een voortuin is het gebruik van kiezels. Het zorgt voor een strakke voortuin en er hoeft weinig onderhoud aan gegeven worden. Het zorgt namelijk voor dat het onkruid niet kan groeien. Mocht u toch meer kleur willen, dan zult u een grasveld moeten overwegen. Dat zorgt dan wel weer voor meer kleur aan de voortuin. 

Plantenbakken

Mocht u de tuin bestraten, maar toch groen in de tuin willen, dan kunt u dit eenvoudig doen aan de hand van plantenbakken. Diepe bakken met planten zijn vaak een mooie toevoeging aan het huis en fleurt de voortuin direct op. Zorg dat u niet te veel planten in de pot zet, mocht het wilder gaan groeien valt het niet zo op. Het beperkt overigens ook het snoeien van de plantjes. 

Vetplanten

Het is de plant die bekend staat voor weinig onderhoud. Dit komt voornamelijk omdat ze weinig water nodig hebben en kunnen hierdoor prima overleven, met name in drogere periodes. Daarnaast groeien de vetplantjes niet wild en behouden ze hun vorm. Hierdoor is snoeiwerk overbodig en scheelt het onderhoud. 

Boompjes

Als laatste raden we ook boompjes aan. Wanneer u deze plant moet u ze af en toe bij snoeien. U kunt daarbij ook kiezen voor wildere boompjes. Dan is er nog minder snoeiwerk nodig om dit  voor elkaar te krijgen. 

Wanneer u kiest om planten of boompjes te plaatsen in de tuin, dan is het verstandig om bodembedekking te gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor een betere vochtopslag en dat het onkruid niet kan groeien. 

Gebruik deze tips en profiteer van een tuin met weinig onderhoud. 

Bekijk onze partners
Uw advertentie hier?
Alle blogcategorieën
Gerelateerde artikelen