Sterrenlook 

Sterrenlook is een unieke en opvallende plant die u in heel wat tuinen tegenkomt. De plant heeft heldere, gele bloemen en veerachtige bladeren. Oorspronkelijk komt de sterrenlook uit Australië, maar tegenwoordig is hij ook veel te vinden in tuinen in Nederland.

Sterrenlook zorgt voor een prachtige, lichtgevende uitstraling in de tuin. De plant is gemakkelijk te onderhouden en kan gebruikt worden als een bodembedekker, waardoor verdamping van water uit de bodem wordt verminderd. Sterrenlook is ideaal voor mensen met een kleine tuin, omdat de plant niet veel ruimte inneemt.

Sterrenlook

Soorten

Er zijn verschillende soorten sterrenlook die u in uw tuin kunt planten. Een bekende en populaire soort is de 'Gazania rigens', ook wel bekend als Afrikaanse daisy of trekkerviooltje. Deze plant is een uitstekende optie voor tuinen die weinig zon krijgen, omdat hij wat schaduw verdraagt. Daarnaast heeft u de 'Gazania krebsiana' of dagflora, die veel meer zonlicht nodig heeft.

Verzorging

Sterrenlook is een makkelijke plant om te kweken en te verzorgen. Om ervoor te zorgen dat u sterrenlook mooi en gezond blijft, is het belangrijk de plant regelmatig water te geven en wekelijks een dun laagje compost aan te brengen. Ook heeft u voldoende ruimte nodig om de planten te laten groeien, omdat ze flink uitgroeien als ze eenmaal geworteld zijn. Het kan goed groeien in volle zon of halfschaduw, maar heeft geen speciale behoeften aan grond. Sterrenlook groeit in een breed scala aan bodems, waaronder zandig, leemachtig of kleiachtig.

Bloeiperiode

Sterrenlook bloeit meestal in de lente en de zomer, maar er zijn ook soorten die bloeien in het late najaar. De bloemen van sterrenlook kunnen variëren van heldergeel tot donkeroranje. De bloemen van sterrenlook zijn ook in staat om veel liespollen op te vangen. Dit maakt de plant interessant voor bijen en andere bestuivers.

Alle blogcategorieën
Gerelateerde artikelen