Veldsalie

Veldsalie (Salvia pratensis) is een tweejarige plant die wordt gebruikt als sierplant en medicijn. Deze plant staat bekend om haar krachtige geur, waardoor deze meestal in tuinen wordt geplant. De kruidige bloemen die in de lente en zomer bloeien, hebben een prachtige paarse kleur.

Veldsalie (Salvia pratensis) is een kleine tweejarige plant die meestal tussen 30 en 60 cm hoog kan worden. De bladeren zijn breed en donkergroen, met een lichtere onderkant. De bloemen variëren van diep paars tot lila. In de bloemen bevinden zich kleine gele stuifmeelkorrels.

Veldsalie

Soorten

Er zijn veel verschillende soorten veldsalie. De meest voorkomende is Salvia pratensis, de wilde veldsalie die vaak in tuinen wordt geplant. Er zijn echter nog andere soorten, waaronder Salvia officinalis en Salvia palaestina, die meer krachtige geneeskrachtige eigenschappen hebben.

Verzorging

Verzorging van veldsalie is relatief makkelijk. Het kweken van veldsalie vereist weinig inspanning en de plant is bestand tegen de meeste weersomstandigheden. Het belangrijkste is dat het omgevingstemperatuur warm genoeg blijft en dat de bodem goed te bevochtigen blijft. De plant heeft ook veel zonlicht nodig om optimaal te kunnen groeien.

Bloeiperiode

De bloeiperiode veldsalie valt meestal in het voorjaar en de zomer. De paarse bloemen bloeien gedurende ongeveer twee maanden, waarna ze pluizen en afvallen. Na de bloeiperiode moeten de uitgebloeide bloemen worden verwijderd om de plant te helpen zich te vernieuwen en opnieuw bladeren aan te maken.

Alle blogcategorieën
Gerelateerde artikelen