Populier 

De populier is een boom die in de gematigde klimaten van Noord-Amerika, Europa en Azië te vinden is. Het behoort tot de familie van wilgen (Salicaceae). Deze bomen hebben lange, rechte stammen met middelgrote bladeren en kleine gele bloemen. Populieren groeien snel, waardoor ze vaak worden gebruikt voor aanplant in stedelijke omgevingen.

Populierbomen kunnen tussen de 25 en 30 meter hoog worden, afhankelijk van de soort. De omvang van de stammen kan oplopen tot meer dan 2 meter in doorsnede. Afhankelijk van de soort variëren de bladeren.

De bomen zijn veerkrachtig en kunnen goed omgaan met droogte en slechte voedingsstoffen in de grond. Andere voordelen van populieren zijn dat ze eenvoudig te verplanten zijn, dat ze weinig onderhoud vereisen en dat ze resistent zijn tegen insecten en ziektes. Populieren kunnen echter ook schade aanrichten door hun wortels die gebouwen, leidingen en andere structuren kunnen beschadigen.

Populier

Soorten

Er zijn vele verschillende soorten populier die voorkomen in de gematigde klimaten van Noord-Amerika, Europa en Azië. Populierbomen variëren in hoogte van 25 tot 30 meter, afhankelijk van de soort. Populieren zoals de Europese populier (Populus nigra), de Amerikaanse populier (Populus deltoides) en de Chinese wilg (Salix babylonica) hebben lange, rechte stammen met middelgrote bladeren.

Populieren zoals de Canadese wilg (Salix discolor) en de Japanse wilg (Salix japonica) hebben kleine bladeren. Sommige soorten, zoals de witte populier (Populus alba), hebben gele bloemen die in de lente verschijnen.

Verzorging

Populieren zijn relatief eenvoudige bomen om te onderhouden. De meeste soorten hebben weinig water nodig, maar regelmatig bewatering wordt aanbevolen tijdens droge periodes. Om hun vruchtbaarheid te behouden, moeten populieren jaarlijks worden bemest. Om een gezonde groei te onderhouden, kun je de bomen af en toe snoeien om ze in model te houden. Populieren hebben ook weinig onderhoud nodig, maar als er schade aan de boom wordt geconstateerd, moeten deze reparaties zo snel mogelijk worden uitgevoerd.

Bloeiperiode

De bloeiperiode van populieren verschilt afhankelijk van de soort. De meeste soorten bloeien in het voorjaar, tussen maart en juni, met kleine, gele bloemen die aan de twijgen verschijnen. De bloemen worden gevolgd door groene, langwerpige kegels die later in het seizoen donkerbruin worden. Deze kegels bevatten de zaden van de populier.

Alle blogcategorie├źn
Gerelateerde artikelen