Pinus nigra nigra

Pinus nigra nigra is een soort naaldboom, behorend tot de Pinaceae-familie. Het is inheems in het Middellandse Zeegebied en is te vinden in landen als Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland. Het is een groenblijvende boom met een gemiddelde hoogte tussen 30-50 voet (9-15 meter). De stam is meestal recht en wordt dikwijls omringd door lage, wijde takken. De naalden zijn donkergroen en 4-7 cm lang. Ze groeien in bundles van twee of drie met een volledige ronde uitgesneden bodem en een puntige top. De wortels van Pinus nigra nigra gaan diep in de aarde, waardoor de boom goed tegen droogte bestand is. Ze produceren ook kleine rode knoppen die na verloop van tijd groeien tot zaden.

Pinus nigra nigra

Soorten

Er zijn verschillende soorten Pinus nigra nigra, waarvan de meest voorkomende de Calabrië Pine (Pinus nigra calabrica) is. Deze boom groeit vooral in Italië en heeft een gedrongen cilindrische kroon. De andere soorten zijn de Siciliaanse Pine (Pinus nigra sicilia), de Corsica Pine (Pinus nigra corsicana), en de Valentina Pine (Pinus nigra valentiana). Al deze soorten hebben verschillende kenmerken, waaronder bladkleur, naaldlengte en boomhoogte.

Verzorging

Pinus nigra nigra heeft meestal weinig verzorging nodig en is zeer gemakkelijk te onderhouden. De boom gedijt goed in droge, zonnige omstandigheden en doet het ook goed in schaduwrijke gebieden. De bomen hebben vochtige, voedzame grond nodig en moeten regelmatig worden bewaterd om gezond te blijven. De boom is bestand tegen droogte en kou, maar heeft wel wat bescherming nodig tegen de zon. Om de boom vrij te houden van insectenplagen, moet hij met regelmatige tussenpozen worden bespoten met een insecticidenoplossing. Pinus nigra nigra vereist ook periodieke trimmen om gezond te blijven. De takken moeten worden verwijderd wanneer ze dicht bij het stamoppervlak groeien, waardoor de boom een keurige en aantrekkelijke uitstraling krijgt.

Bloeiperiode

Pinus nigra nigra begint meestal in de lente te bloeien. De bloemen verschijnen als kleine, geelwitte bolletjes die openbloeien tot wollige bloemknoppen. De bloemen verspreiden een zoete, kruidige geur die de kamer vervult met een aangename aroma. De bloemen worden gevolgd door zaden, die meestal in de herfst rijp en klaar voor oogst zijn.

Alle blogcategorieën
Gerelateerde artikelen