Laurierboom

De laurierboom is een groenblijvende boom afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en behoort tot de familie Lauraceae. Het wordt al lang gebruikt voor sier- en medicinale doeleinden en de bladeren worden vaak gebruikt als een symbool van overwinning of succes. De laurier wordt typisch 10-20 m hoog, maar afhankelijk van de soort kan hij ook 1 a 2 meter hoog worden. De laurierboom heeft lanzende, glanzend groene bladeren. De vruchten van de laurierboom zijn meestal ongelooflijk zoet en smakelijk. Laurierbomen worden vaak gecultiveerd in tuinen om hun sierwaarde, maar ook voor de geur van hun bladeren.

Laurierboom

Soorten

Er zijn vele soorten laurierbomen die voorkomen in verschillende gebieden. Sommige van de meest voorkomende soorten zijn: Laurus nobilis (Sweet Bay), Prunus laurocerasus (Cherry Laurel) en Laurus azorica (Azores Laurel). Elke soort heeft verschillende eigenschappen, zoals de vorm en grootte van de bladeren, bloeitijd en hardheid. De meeste laurierbomen zijn winterhard in koude klimaten en sommige zijn ook geschikt voor mediterrane en subtropische klimaten.

De bladeren van de laurier verschillen ook aanzienlijk in vorm en kleur afhankelijk van de soort, maar zijn over het algemeen leerachtig, donkergroen en glanzend met een mooi gevormde steel. Bloemen van de laurier zijn wit en geurig, meestal verschijnen in kleine clusters aan het einde van takken of twijgen.

Verzorging

De verzorging van de laurierboom is vrij eenvoudig. Ze hebben weinig water nodig, dus overwatering moet worden vermeden. Laurierbomen zijn tolerant voor droogte en houden ook van zonlicht. Bepaalde soorten kunnen meer water nodig hebben, dus als u laurierplanten in uw tuin heeft, is het belangrijk om de verzorging van elke individuele soort nauwlettend te volgen. Verder kan laurierboomvoeding worden toegevoegd om de plant in goede staat te houden. Regelmatig snoeien is ook belangrijk, vooral als u wilt dat deze een bepaalde vorm behoudt. Als u het snoeien goed doet, kan de laurierboom een prachtig element zijn in uw tuin.

Bloeiperiode

De bloeiperiode van de laurierboom varieert afhankelijk van de soort. De meeste soorten beginnen in april of mei te bloeien, waarbij kleine witte bloemen verschijnen die een zoete geur verspreiden. De vruchten van de laurierboom verschijnen in het najaar en zijn meestal oranje-rood.

Bekijk onze partners
Uw advertentie hier?
Alle blogcategorieën
Gerelateerde artikelen